Aug.
31
2018
Tetszik, vagy sem, mindannyian megöregszünk, szerencsés esetben. És ha szerencsénk van, végig kísérhetjük szeretteinket is ezen az úton. De hol van az a határ, amikor a lelkünk békessége, és a szeretet megfér egymással? 

tovább...

Jun.
11
2019
.zoldgomb{ font-size: 16px; background-color: #00d084; border: none; color: white; padding: 15px 32px; text-align: center; text-decoration: none; border-radius: 2px; cursor: pointer; }.zoldgomb:hover{ background-color: #008352; border: none; color: white; padding: 15px 32px; text-align: center; text-decoration: none; font-size: 16px; border-radius: 2px; cursor: pointer; } ÍRJ KI MUNKÁT

tovább...

Aug.
01
2018
Amikor még nincs gyerek, sokszor irigykedve nézzük azokat, akiknél már gügyög a kicsi. Magányos perceinkben eljátszunk a gondolattal, milyen lenne ha nekünk is, ha nálunk is lenne egy édes, egy pici, egy apró, aki olyan lenne, mint te meg ő, belőletek egy. Az igazi. Romantikus álmokat szövünk, és rózsaszínben látjuk a világot, amikor megfogan. Boldogan üdvözöljük az émelygést, és az első tanácsadáson kidüllesztjük a hasunkat, elvégre mégiscsak ott a várva várt gyermek. Lássa hát a nagyvilág.  

tovább...

Aug.
16
2018
Annyira szép érzés, amikor elkezdik. Amikor ott állnak az ismeretlen küszöbén, kissé félszegen, kissé bátortalanul, de egy dologban egyeznek, tudják, hogy megcsinálják, mert képesek rá. És elkezdődik az iskola. Ugye mindannyian ismerjük az érzést? Amikor könnyek között nézzük, ahogy elnyeli őket az ígéretet rejtő hatalmas iskolatáska, az első pici betű, amit szépen akarnak, és gyöngy betűkkel, de csak pici próbálkozás a vége. De nekünk a legszebb, és már tudjuk, tűzoltó lesz, vagy katona, vagy vadakat terelő juhász, csak legyen boldog, mert ez számít igazán.  

tovább...

Aug.
22
2018
Nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor előre tudod, takarítással kezdődik a nyaralás. Nem ám úgy, mint a filmekben, hogy leteszed a bőröndöt, és mehetsz a tópartra, strandra. Dehogy. Elő a portörlő rongyokat, a hipót, porszívót. Miközben pedig ott tobzódik körülötted a család, mert mennének és nem értik, ha őket nem érdekli a piszok, akkor téged miért zavar?

tovább...

Aug.
22
2018
Ez a cikk csak akkor szól neked, ha stresszes gyereket nevelsz. Ha a tiéd azon elenyésző kis csapat táborát alkotja, akik reggel örömmel mennek iskolába, nincs stressz, és nincs gyomorgörcs, akkor ne vesztegesd az időd, görgess tovább.

tovább...

Aug.
22
2018
A kiszolgáltatottság érzéséhez elég egyetlen egy pillanat. Elég egy vadidegen város, ahol senkit nem ismersz, egy este, két gyerek, és egyetlen apró baleset, aminek kéztörés a vége A kicsié. Persze azonnal hívod a mentőt, mert nem tudod hol fogd, hogyan teszel jót, vagy éppen rosszat, egyetlen dolgot tudsz, de azt nagyon, azonnal segítségre van szükséged. Majd végignézel a két gyereken, az egyik 11 éves, éppen falfehér, sokkot kapott a húga látványától, és ott a kicsi, alig hét évesen, zokog, ordít, és arra kér, segítsek.

tovább...

Aug.
22
2018
Mit tegyünk, amikor ezer felé kellene szakadni, de nem megy. Egész egyszerűen nem. Amikor eljön a hétvége, rádszakad az egész heti házimunka, ő pedig, az, aki a tiéd, csak arra vár, hogy végre leülj mellé a szőnyegre, és csak az övé légy. És Te ezt tudod. Tudod akkor is, amikor a fürdőt sikálod, érzed a hátadban a vágyakozó pillantást akkor is, amikor az ebédet készíted elő. És kimondod azt, amitől mind a kettőtök szíve megszakad: Nincs időm.

tovább...

Aug.
22
2018
Ki ne találkozott volna a legújabb hazánkban is felbukkanó, gyermekeket ijesztgető rémmel, Momo-val, vagy a két évvel ezelőtti Kék Bálnával? Mind a kettő gyermekéletet követelt, az ok, az okozat pedig megfejthetetlen. Felháborodunk, azonnal beszélgetni kezdünk a gyermekkel, és milliószor tesszük fel magunknak a kérdést, valóban tényleg a közösségi média a megfelelő a gyermek számára? Nem foglalunk állást, hiszen pro és kontra mindegyik érvelésben van igazság.

tovább...

Aug.
22
2018
Ma, 2018-ban számtalan felmérés, és statisztikai adat születik a nőkről. Azokról a nőkről, akik vagy diplomások, netán több diplomával rendelkeznek, felsővezetők, vagy épp mélyszegénységben élnek, és a gyesre, avagy családi pótlékra várva élik mindennapjaikat. A felmérésből azonban folyamatosan hiányzik az átlag nő.

tovább...

Aug.
12
2018
A legnehezebb feladat eldönteni, hogyan adjuk ki az albérletet. Fogadjunk fel egy ingatlanközvetítőt, és ezzel egyidejűleg mondjunk le a kaucióról az ingatlanos javára, vagy vegyük a saját kezünkbe a dolgokat. Mind a kettő rejt előnyöket és hátrányokat.  

tovább...

Aug.
06
2018
Gyakran panaszkodunk, hogy mennyire feledékenyek vagyunk, olykor még a fiatalok is, pedig náluk fel sem merülhet bármiféle emlékezetbeli probléma. Legtöbbször egyszerüen csak azért nem jegyzünk meg dolgokat, mert többet akarunk az agyunktól, mint amire az adott pillanatban képes. Okozhatja ezt túlterheltség, fáradtság, stressz, vagy csak mert nem figyelünk oda. Ebben nincs semmi különös. Így vagyunk más képességeinkkel is, illetve tevékenységeinkkel, a munkát, a főzést, vagy éppen a futást illetően is. Mindig jobb teljesítményre vágyunk. 

tovább...

Jul.
28
2018
Felelős vagy Mást sem hallani. Felelős vagy a gyermekedért, önmagadért, a környezetedért, az egészségedért, a szüleidért..."Felelős vagy a rózsádért". És igen, tudom. Felelős vagyok mindenért, még akkor is, ha sokszor és mindig kettészakadok. És nem, nem létezik jó időbeosztás, sokszor magát a szót sem tudom értelmezni. Beosztani azt, ami nincs. Valahol reggel, ébredés után egész egyszerűen eltűnt. Csak érzések vannak bennem. Lelkiismeret furdalás, kétségbeesés, késés, stressz, és lemondás. Mert lemondok oly sok mindenről. 

tovább...

Jul.
24
2018
Egyetem, kontra éhezés Ha azt gondolnánk, hogy az egyetemisták élete fenékig tejlöf, hatalmasat tévedünk. A számuk egyre csökken, nem azért, mert nem tudnák elérni az ehhez szükséges pontszámot, sőt, némelyikük hatalmas reménységgel indulna el ezen az úton, de a pénz, a megélhetés lehetősége bizony számtalan egyetemistát elriaszt ettől az úttól. 

tovább...

Jul.
20
2018
Ki ne találkozott volna már azzal az érzéssel, amikor a tárgyakat nem használjuk, de szeretjük. Olyannyira, hogy eltesszük, feltesszük, letesszük, a majd jó lesz valamire szent érzésével, majd évek múltán rá kell jönnünk tele, van lommal a pince és a padlás is. 

tovább...

Jul.
17
2018
Elegem van!  Ha bevalljuk, ha nem, mindannyian éreztük már ezt. Amikor egyszerre kellene két helyen lennünk, amikor az élet egy merő lelkifurdalás, azért, amit megtettünk, és azért is, amit nem. Mert nem lehet. Akárhogy is számoljuk, mindannyiunk napja 24 órából áll. Ebben a pár órában számtalan szerepnek kell megfelelnünk, hitvallásunk szerint tökéletesen. Na de megy ez nekünk? Lássuk be, sokszor vagyonk bukott primadonnák az élet nagyszínpadán. Van, aki bevallja, és van, aki sosem. Most bemutatunk pár nőt, asszonyt, anyát, és gyermeket, egy személyben, akik buknak, felállnak, és ismát besorolnak az élet mókuskerekébe. Őszintén róluk, magunkról. 

tovább...

Jun.
29
2018
A szépen gondozott növényeken kívül sok minden kell ahhoz, hogy kertünk rendezett és otthonos legyen. Ebben a cikkben épp ezért a kerti dekorációkból/díszekből hozunk pár ötletet. 

tovább...

Mar.
15
2018
Valamiért kinyílik a bicska a zsebemben, amikor azt hallom, mindenre van idő, csak akarni kell. Ó igen, és a minden csak szervezés kérdése mondat ismerős? Bevallom, ilyenkor gőzölögni kezd az agyam, és képes lennék lávát hányni. Na igen. És általában ezt ott, és attól hallom, akinek nincs gyereke, letudja a nyolc óra munkát, majd meghal az unalomtól. Mert annak, aki családban él, nagyon is jól tudja, milyen az, amikor nincs idő.

tovább...

Nov.
17
2017
Púp a hátunkon Biztosak vagyunk benne, hogy senki nem szereti a házimunkát, de tudtátok, hogy a KSH adatai szerint többet dolgozunk fizetés nélkül mint fizetésért?  Egészen konkrétan napi 214 percünket kötik le a ház körüli teendők, azaz 14%-át az időnknek, míg fizetésért csupán 164 percet dolgozunk naponta. 

tovább...

Feb.
13
2018
Megjelentünk a Szeretlek Magyarország oldalán, amit teljes terjedelmében bemutatunk itt is:  Kupleráj van a lakásban, betemet a papírmunka, a kertet sincs időd rendbe tenni? Egy magyar startup segít. 

tovább...

Dec.
01
2017
Bemutatkozik a Click for Work csapata  Miért is kezdtünk el a vállalkozást? Mit szeretnénk elérni vele? Miben tudnánk Nektek segíteni?  Itt mindent megosztunk, röviden bemutatkozunk, hogy megismerjétek a csapatunk tagjait! 

tovább...